"Манаш Қозыбаев атындағы
Солтүстік Қазақстан университеті"
коммерциялық емес акционерлік қоғамы
Үлкейтілген

6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы

Паспорт образовательной программы
Агротехнологиялық факультеті (АФ)
Кафедра: Азық-түлік қауіпсіздігі (АҚ)
6B07 6B2
Білім беру саласының коды және жіктелуі
6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
Дайындық бағытының коды мен жіктелуі
6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
Білім беру бағдарламаларының тобы
В068 Тамақ өнімдерін өндіру
Білім беру бағдарламасының атауы
6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
Білім беру бағдарламасының түрі
Негізгі
Білім деңгей
Бакалавриат (Жоғары)
Берілетін дәреже
техника және технология бакалавры
Оқыту тілі
Қазақ, Орыс
Кредиттер/сағаттар көлемі (кем емес)
240 / 7200
Оқу түрі
ҚББТ қолданусыз күндізгі, ҚББТ қолданумен күндізгі
Оқу кезеңі
Жалпы орта білімі бар бакалавриат студенттерінің оқу мерзімі бүкіл оқу кезеңінде кемінде 240 кредит және оқу жылы үшін кемінде 60 кредитпен айқындалады…
Кәсіби қызмет объектілері
Сүт зауыттары, ет комбинаттары, шұжық және консерві зауыттары, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары, кондитерлік цехтар, тамақ өнімдерінің сапасын бағалау зертханалары, ғылыми-зерттеу институттары, кәсіптік-техникалық оқу орындары

Білім беру бағдарламасының түлегі:
- шикізатты өңдеу технологиялары мен әдістерін, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқаруды қоса алғанда, тамақ өнімдерін өндіру процестерін терең түсінеді;
-азық-түлік өнімдерін өндірудің негізінде жатқан физикалық-химиялық, биохимиялық және микробиологиялық ғылыми принциптерді түсінеді;
- жаңа тамақ өнімдерін жасау немесе қолданыстағы өнімдерді жақсарту үшін инновациялық әдістер мен технологияларды қолдана алады;
- олардың сапасы мен қауіпсіздігін бақылау үшін кіріс шикізаты мен дайын азық-түлікті талдаудың әртүрлі құралдары мен әдістерімен жұмыс істеу дағдыларын меңгерген;
- ресурстарды жоспарлау, ұйымдастыру, бақылау және басқаруды қоса алғанда, тамақ өнімдерін өндіру процестерін тиімді басқара алады;
- өндірістің жалпы мақсаттарына жету үшін әр түрлі саладағы әріптестермен және мамандармен тиімді қарым-қатынас жасай алады;
- сапа және қауіпсіздік стандарттарын қоса алғанда, тамақ өнімдерін өндіруді реттейтін құқықтық және нормативтік талаптарды біледі;
- дайын өнімнің сапасы үшін тұтынушылар алдындағы жауапкершілік сияқты тамақ өнімдерін өндіру мен тұтынудың этикалық аспектілерін біледі;
- деректер мен ақпаратты талдауға, негізделген шешімдер қабылдауға және өндірістік ортадағы өзгерістерге жауап беруге қабілетті;
- тамақ өнеркәсібі саласындағы өзгерістерге тұрақты оқытуға, біліктілігін арттыруға және бейімделуге және өндірісте заманауи инновациялық технологияларды қолдануға дайын.

Кәсіби өсуге және ұтқырлыққа қабілетті, тамақ өнімдерін өндіру саласында негізгі және кәсіби құзыреттілікке ие, сондай-ақ азық-түлік өнімдері технологиясындағы кәсіби міндеттерді шешуге қабілетті жоғары білімді тұлғаны қалыптастыру.

Перечень профессий: Бас технолог, Қайта өңдеу салаларының инженері, Сапа жөніндегі Инженер, Инженер-зертханашы, Инженер-технолог, Зертханашы, Ғылыми-зерттеу институттары мен ұйымдардың зертханашысы, Зертханашы-микробиолог, Кіші ғылыми қызметкер, Даярлық бейіні бойынша орта кәсіптік оқу орындарының оқытушысы, Барлық меншік нысанындағы ұйымдар мен кәсіпорындардың басшысы, Ғылыми-зерттеу институтының қызметкері, Аға зертханашы, Тамақ өнімдері технологы, Еткомбинатының басқарушысы, Өндірісті басқарушы

Виды деятельности: Ғылыми-зерттеу, Ұйымдастыру-технологиялық, Ұйымдастырушылық-басқарушылық, Жобалау-технологиялық, Өндірістік, Өндірістік-технологиялық, Санитарлық-гигиеналық, Басқарушылық, Оқу-технологиялық, Сараптамалық

Объекты: Сүт зауыттары, ет комбинаттары, шұжық және консерві зауыттары, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары, кондитерлік цехтар, тамақ өнімдерінің сапасын бағалау зертханалары, ғылыми-зерттеу институттары, кәсіптік-техникалық оқу орындары