6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
- Білім беру саласының коды және жіктелуі
- 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары
- Дайындық бағытының коды мен жіктелуі
- 6B072 Өндірістік және өңдеу салалары
- Білім беру бағдарламаларының тобы
- В068 Тамақ өнімдерін өндіру
- Білім беру бағдарламасының атауы
- 6B07201 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
- Білім беру бағдарламасының түрі
- Негізгі
- Білім деңгей
- Бакалавриат (Жоғары)
- Берілетін дәреже
- техника және технология бакалавры
- Оқыту тілі
- Қазақ, Орыс
- Кредиттер/сағаттар көлемі (кем емес)
- 240 / 7200
- Оқу түрі
- ҚББТ қолданусыз күндізгі, ҚББТ қолданумен күндізгі
- Оқу кезеңі
- Жалпы орта білімі бар бакалавриат студенттерінің оқу мерзімі бүкіл оқу кезеңінде кемінде 240 кредит және оқу жылы үшін кемінде 60 кредитпен айқындалады…
- Кәсіби қызмет объектілері
- Сүт зауыттары, ет комбинаттары, шұжық және консерві зауыттары, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары, кондитерлік цехтар, тамақ өнімдерінің сапасын бағалау зертханалары, ғылыми-зерттеу институттары, кәсіптік-техникалық оқу орындары
- шикізатты өңдеу технологиялары мен әдістерін, тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін басқаруды қоса алғанда, тамақ өнімдерін өндіру процестерін терең түсінеді;
-азық-түлік өнімдерін өндірудің негізінде жатқан физикалық-химиялық, биохимиялық және микробиологиялық ғылыми принциптерді түсінеді;
- жаңа тамақ өнімдерін жасау немесе қолданыстағы өнімдерді жақсарту үшін инновациялық әдістер мен технологияларды қолдана алады;
- олардың сапасы мен қауіпсіздігін бақылау үшін кіріс шикізаты мен дайын азық-түлікті талдаудың әртүрлі құралдары мен әдістерімен жұмыс істеу дағдыларын меңгерген;
- ресурстарды жоспарлау, ұйымдастыру, бақылау және басқаруды қоса алғанда, тамақ өнімдерін өндіру процестерін тиімді басқара алады;
- өндірістің жалпы мақсаттарына жету үшін әр түрлі саладағы әріптестермен және мамандармен тиімді қарым-қатынас жасай алады;
- сапа және қауіпсіздік стандарттарын қоса алғанда, тамақ өнімдерін өндіруді реттейтін құқықтық және нормативтік талаптарды біледі;
- дайын өнімнің сапасы үшін тұтынушылар алдындағы жауапкершілік сияқты тамақ өнімдерін өндіру мен тұтынудың этикалық аспектілерін біледі;
- деректер мен ақпаратты талдауға, негізделген шешімдер қабылдауға және өндірістік ортадағы өзгерістерге жауап беруге қабілетті;
- тамақ өнеркәсібі саласындағы өзгерістерге тұрақты оқытуға, біліктілігін арттыруға және бейімделуге және өндірісте заманауи инновациялық технологияларды қолдануға дайын.
Перечень профессий: Бас технолог, Қайта өңдеу салаларының инженері, Сапа жөніндегі Инженер, Инженер-зертханашы, Инженер-технолог, Зертханашы, Ғылыми-зерттеу институттары мен ұйымдардың зертханашысы, Зертханашы-микробиолог, Кіші ғылыми қызметкер, Даярлық бейіні бойынша орта кәсіптік оқу орындарының оқытушысы, Барлық меншік нысанындағы ұйымдар мен кәсіпорындардың басшысы, Ғылыми-зерттеу институтының қызметкері, Аға зертханашы, Тамақ өнімдері технологы, Еткомбинатының басқарушысы, Өндірісті басқарушы
Виды деятельности: Ғылыми-зерттеу, Ұйымдастыру-технологиялық, Ұйымдастырушылық-басқарушылық, Жобалау-технологиялық, Өндірістік, Өндірістік-технологиялық, Санитарлық-гигиеналық, Басқарушылық, Оқу-технологиялық, Сараптамалық
Объекты: Сүт зауыттары, ет комбинаттары, шұжық және консерві зауыттары, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындары, кондитерлік цехтар, тамақ өнімдерінің сапасын бағалау зертханалары, ғылыми-зерттеу институттары, кәсіптік-техникалық оқу орындары